1 Kasım 2009 Pazar

Lazanya


1 paket lazanya ( üzerindeki tarife göre haşlanıp süzülecek)

250gr. Kıyma

2 kuru soğan

3-4 diş sarımsak

2-3 domates

Tuz, karabiber , sıvıyağ..

Bu malzemeler tavada kavrularak iç harç hazırlanır..

Beşamel sos:tereyağı bir tencerede eritilir ve unla karıştırılır.. yavaş yavaş süt eklenerek koyulaşıncata kadar pişirilir..

Isıya dayanıklı bir tepsiyi yağlayın, üzerinede çok az beşamel sos yayın.. Üzerine bir kat lazanya, bir kat etli sos,beşamel, rendelenmiş kaşar ve tekrar lazanya olmak üzere kat kat yerleştirin En üsteki lazanyaya beşamel sos sürülür üstüne bol rendelenmiş kaşar serpilir . fırında 220derecede 20-25 d. Pişirilir.. Afiyet olsun

1 yorum: