16 Aralık 2009 Çarşamba

Browni Islak Kurabiye



Malzemeler;

2 küçük yumurta

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 çay bardağı Yonca MısırÖzü Yağı

125 gr.Margarin

5 yemek kaşığı kakao

Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olucak)

1 paket şekerli vanilin

1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

2.5 çay bardağı su

2.5 çay bardağı toz şeker

Üzeri İçin;

Yeşil fıstık veya hindistancevizi

Hazırlanışı;

İlk önce su ve şeker kaynatılarak şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra buzdolabına konur iyice soğuması için..

Ardından,

Tüm kurabiye malzemeleri yoğurulur,Ve yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlanarak yassı bir şekilde dizilir.

200 derece önceden ısıtılmış fırında iyice çatlayana kadar pişirilir.

Pişen kurabiye tepsisi çıkarılarak 2-3 dk dışarda dinlendirilir.Daha sonra önceden hazırladığımız şerbete batırılır ve hemen çıkarılarak hindistan cevizi veya yeşil fıstığa bulanır.

Dolapta En az 3-4 saat dinlendirilerek Servis Edilir.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder