12 Kasım 2009 Perşembe

Nişastalı Kurabiye

Malzemeler;

1 paket nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin (eritilmiş)
3 yemek kaşığı dolusu yogurt
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı;
Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesı yumusaklıgında bır hamur elde edilir ve yuvarlanır.170 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun..

Sebzeli Yumurta Salatası


Malzemeler;


2 yumurta

kıvırcık

marul

maydanoz

taze soğan

pul biber

tuz

zeytinyağı

limon


Tüm malzemeler karıştırılır.En son sıvıyağ,pulbiber limon ve tuz ilave edilerek servis edilir.Afiyet olsun..

Limon Saklama Yöntemleri


Limonları sıkarak buz torbalarında difrizde saklayabilir lazım oldugunda birer adet koparabilirsiniz.

4 Kasım 2009 Çarşamba

Sivas Yöresine Ait Kömbe



Tarifi:


Un, Su, tuz ile ele yapısmayacak kıvamda hamur yogrulur bezelere ayrılır..Bezeler açılır. eritilmis tereyag bolca surulur her tarafına 4 yufka boyle ustuste konuren son resimdeki gibi kare sekline gelecek sekilde yaglanarak katlanir ve 15 dk dinlendirilir daha sonra o kare istenilen incelikte acilir ve yaglanmis tepsiye konur uzerinede yogurt surulur firina verilir çıkınca makas yada bicakla degil elle bolmeniz tavsiye olunur yoksa katlar yapışıyor.Afiyet olsun

KIRMA ZEYTİN


kırma ve çizme yaparım hersene..çekiçle yada neyle isterseniz zeytinleri kırın suya koyup hergün suyunu değiştirin 1 hafta sonunda tatlanıyor zeytin sonra limon tuzu tuz biraz zeytinyağı ekleyin bunu hemen yiyebilirisiniz..

1 Kasım 2009 Pazar

Lazanya


1 paket lazanya ( üzerindeki tarife göre haşlanıp süzülecek)

250gr. Kıyma

2 kuru soğan

3-4 diş sarımsak

2-3 domates

Tuz, karabiber , sıvıyağ..

Bu malzemeler tavada kavrularak iç harç hazırlanır..

Beşamel sos:tereyağı bir tencerede eritilir ve unla karıştırılır.. yavaş yavaş süt eklenerek koyulaşıncata kadar pişirilir..

Isıya dayanıklı bir tepsiyi yağlayın, üzerinede çok az beşamel sos yayın.. Üzerine bir kat lazanya, bir kat etli sos,beşamel, rendelenmiş kaşar ve tekrar lazanya olmak üzere kat kat yerleştirin En üsteki lazanyaya beşamel sos sürülür üstüne bol rendelenmiş kaşar serpilir . fırında 220derecede 20-25 d. Pişirilir.. Afiyet olsun